De units (lofts) in het gebouw kunnen gehuurd worden tegen sociale maatschappelijke prijzen. Ze zijn multifunctioneel en van verschillende grootte, waardoor er voor uiteenlopende huurders ruimtes beschikbaar zijn. Om huurders genoeg faciliteiten te kunnen bieden richten we daarnaast ondersteunende horeca in de kerk in. We maken we een onderscheid tussen incidentele en vaste verhuur.

Vaste verhuur

Een groep vaste huurders zorgt voor een gezonde (financiële) basis in de Sint Jan. Deze huren voor langere tijd een ruimte, bijvoorbeeld als kantoorruimte, atelier, dansstudio of stadsbrouwerij. Op het moment zijn we al met enkele partners in gesprek die interesse hebben om een ruimte voor langere tijd te huren. Er zijn nog mooie units beschikbaar op de begane grond en eerste en tweede verdieping. We geven je graag meer informatie over de huur van onze kerklofts: HIER FORMULIER INFORMATIE AANVRAGEN

Incidentele verhuur

Naast de vaste huurders bieden we ook ruimtes aan voor incidentele verhuur aan in- en externe partijen. Bijvoorbeeld voor vergaderingen, heidagen, verenigingsdagen of andere activiteiten van één of meerdere dagdelen.

Doordat de ruimtes multifunctioneel worden ingericht zijn de mogelijkheden eindeloos. Vereiste is wel dat de huurder en zijn/haar activiteit stroken met het concept achter de Sint Jan. Incidentele huur is op te delen in meerdere soorten:

• Het huren van een glazen unit voor groepen voor één of meerdere dagdelen voor kleinere, (zakelijke) bijeenkomsten

• Het middenstuk van de kerk kan verhuurd worden voor grotere evenementen zoals de jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie, de Lintjesregen, inzamelingsacties voor goede doelen, een concert of een bruiloft. 

Voor meer informatie voor het huren van de St.Jan voor sociaal maatschappelijke prijzen vanaf najaar 2022 klik je hier: HIER FORMULIER INFORMATIE AANVRAGEN

Naast verhuur voor deze grotere evenementen zullen we het middenschip ook gebruiken om maandelijks een pop-up markt te organiseren. Deze markt kan steeds anders worden ingestoken, een kerstmarkt, boekenmarkt of informatiemarkt van onderwijsinstellingen zijn voorbeelden van een dergelijke pop-up markt.

In de Sint Jan moeten ook horecafaciliteiten zijn voor de verzorging van de verhuur. Deze horeca zal dan ook ondersteunend zijn voor de activiteiten die in de kerk plaatsvinden en geen doel op zichzelf. Tijdens evenementen en vergaderingen verzorgt de horeca een hapje en een drankje maar er zal niet dagelijks diner vanuit een eigen keuken worden geserveerd. De Sint Jan moet geen concurrentie zijn voor de horecaondernemers in Roosendaal, maar juist als etalage voor hun aanbod fungeren. Dit willen we op meerdere manieren bereiken:

Een delivery-restaurant waar geproefd kan worden van alle menukaarten van Roosendaal. Bezoekers kunnen meerdere kaarten uit de omgeving inzien en bij een extern restaurant een bestelling doen. Deze wordt vervolgens in de kerk bezorgd en opgediend. Zo kunnen bezoekers kennis maken met meerdere restaurants uit de omgeving in één. Bovendien wordt de horeca in de Sint Jan daarmee no waste.